Laughter Yoga-Terapia prin râs


Despre Mihaela Ariciu, speakerul lunii aprilie, vă pot spune că este un om foarte pozitiv și mereu zâmbitor, gata de acțiune și foarte perseverent. Este instructor acreditat la nivel internațional de aerobic și fitness cu specializări în bodyArt, bodyArt Stretch, deepWork, Steel Tonic, Pilates, Barre Fitness, Hatha Yoga și Laughter Yoga-Terapie prin râs.
Fără doar și poate, este omul cel mai potrivit să facă acest gen de terapie, această ramură yoga, atât de comică. Sportul a făcut dintotdeauna parte din viață ei și a definit-o că om. Este pasionată de călătorii, gătit, citit, de muzică și cumpărături. Îi place să trăiască frumos și se entuziasmează de fiecare nouă provocare din viața ei.

Dr. Madan Kataria, fondatorul Laughter Yoga explică de ce funcţionează acest concept de a râde pentru PACE. El spune că atunci „Când râzi, te schimbi şi când te schimbi întreaga lume se schimbă în jurul tău.”

Unul din obiectivele doctorului Kataria este să promoveze pacea lumii prin râs. Unii oameni consideră extravagantă această idee, dar o înţelegere a ştiinţei emoţiilor şi a contagiunii emoţionale în special arată cum aceasta poate fi atinsă. Unul din obiectivele doctorului Kataria este să promoveze pacea lumii prin râs. Unii oameni consideră extravagantă această idee, dar o înţelegere a ştiinţei emoţiilor arată cum aceasta poate fi atinsă. Practicarea Laughter Yoga duce cu siguranţă la eliberarea în sistemul sangvin a hormonilor fericirii, a stării de bine conducând asfel, la sentimente de fericire, căldură, iubire necondiţionată, unitate, toleranţă, iertare, generozitate şi compasiune.

Prezenţa acestui „Joy Cocktail” al hormonilor şi neuropeptidelor se opune producţiei altor hormoni şi neuropeptide care corespund emoţiilor negative de ură, frică, violenţă, gelozie, agresiune şi alte emoţii asociate cu războiul şi opresiunea.
La o primă impresie Yoga prin râs pare ceva banal, o joacă de copii sau poate ceva...prea simplu ca să funcționeze…
După o primă sesiune unii renunță, tocmai pentru că nu este simplu să depășim teama de ridicol și să nu ținem cont de limitările și etichetele impuse de societatea în care trăim.
La o privire mai profundă și cu interes descoperim însă, că toți cei prezenți fac asta pentru sine și își dau voie și se bucură și lasă copilul interior să se manifeste pentru ca mai apoi să nu mai conteze părerea celorlalți și să simtă acel val de energie (căldură spun unii) care le umple corpul și acea stare de bine dată de lipsa gândirii analitice - a minții. Trăiesc prezentul și se bucură...
Seara pozitivă de aprilie va rămâne cu siguranță în memoria multora dintre participanți, iată ce ne-a mărturisit Bianca: ”Multumesc, Roxana, mulțumesc, Mihaela, a fost o seară deosebită pentru mine, care s-a lăsat cu lacrimi ... Da, chiar am râs cu lacrimi!”
👉Dacă doriți să aflați despre următoarea întâlnire cu Laughter Yoga, vă rog să o urmăriti pe Mihaela Ariciu pe pagina ei de facebook, click aici.
👉Dacă doriți să aflați mai multe informații despre următoarea întâlnire din cadrul Serilor Pozitive, alăturati-vă grupului ”Seri pozitive Baia Mare”, click aici.



Comentarii