Behind The Scenes: Afaceri la feminin

Janina Borșan
foto: Melinda Mandici

De ce Behind the Scenes? Pentru că îmi place să scot în lumină ceea ce nu se vede. Pentru că Afaceri la feminin pare că se face simplu, cu zâmbetul pe buze, fără efort și fără provocări.
În plus, de data asta, Janina Borșan, avea să vadă, măcar o părticică din ceea ce simt speakerii ei, acceptând invitația Serilor Pozitive.
Janina s-a deschis, a vorbit sincer, cu multă relaxare despre partea nevăzută. Pentru că tot ceea ce i s-a întâmplat în trecut, a adus-o în acest prezent glorios și frumos, alături de partenerul și soțul ei, Ciprian Borșan.
A vorbit sincer, din inimă, nu din texte predefinite, din șabloane.
Janina ne-a vorbit despre anul 2008, când a revenit în Baia Mare împreună cu soțul ei (care nu este din Baia Mare și a acceptat să fie adoptat de orașul soției).
Prima ei lecție pe care ne-o împărtășește este:
Habar n-ai cine te urmărește, fă-ți treaba bine!
Be Hungry!
La primul loc de muncă la care a aplicat, deci, cu experiență zero în câmpul muncii, Janina ne spune cum a fost chemată la un al doilea interviu, datorită votului de încredere pe care l-a primit de la două persoane care erau deja în firmă, două colege de facultate, despre care știa foarte puțin, însă Janina a câștigat vizibilitate și încredere. Deci, fă-ți treaba bine, chiar dacă nu știi cine te urmărește!

A doua ei lecție a venit odată ce a decis să se ofere să facă o căruță de lucruri care nu erau puse în fișa postului și care presupunea multă muncă, învățare, ieșire din zona de confort!
Fă lucrurile diferit! Ieși din cutie! Stăpânește foamea!
A treia lecție pe care ne-o împărtășește Janina:
Dacă ai un vis, ține-te de el, chiar dacă nu îți plătește facturile în prima fază! Ține-te de el!
A patra lecție:
Pleacă atunci când simți că faci lucruri care sunt sub nivelul tău de competență!
A cincea lecție:
Ține-te de principii, chiar dacă îți vine să renunți de 3792798 de ori! Fii autentic!
Aici a fost momentul în care Janina ne-a împărtășit despre cum au construit împreună Maramureș BusinessClub, în 2013, cel mai mare club de afaceri din Baia Mare, a cărui principală misiune o reprezintă dezvoltarea şi cultivarea spiritului antreprenorial în oraş şi în regiune.
A șasea lecție:
Nu arăta că îți pasă, chiar să îți pese!
Și ultima lecție, cea din 2017, despre Afaceri la feminin, anul când a avut loc prima ediție.
Perseverență, perseverență, perseverență, perseverență, perseverență, perseverență.

Perseverența i-a adus pe Ciprian și Janina aici și multe principii.
  • Niciodată nu s-au afiliat politic
  • Nu are finanțare
  • întâlnirile bi-lunare ale clubului (BizDinner, joia, de la ora 18:00) le permite membrilor clublui să se conecteze şi să învețe unii de la alţii.
  • evenimentele Time To Talk Business aduc în fața membrilor antreprenori și specialiști din România cu reușite în afaceri.
  • Impact în comunitate

    Despre Afaceri la feminin am mai vorbit eu pe blog, atunci, cu emoții proaspete. Acum am văzut la Seri Pozitive o altfel de Janina, înconjurată de familie, rude, de prieteni, colegi, veniți chiar și de la Satu Mare pentru momentul ei.





Mulțumesc pentru deschidere, Janina Borșan!
Mulțumesc pentru găzduire, Reverie - Elixir Maison!
Mulțumesc tuturor participanților!
Mulțumesc pentru poze, Melinda Mandici!

Fiți buni,
Mai ales cu voi,
Roxana Cutureanu






Comentarii