Ce au in comun pielea si ochii tai?

Pielea este cel mai mare organ care este expus zilnic la radicalii liberi. Desi ochii nu sunt decat o mica parte din anatomia corpului, sunt la fel de expusi precum pielea. Amandoua organele sunt sensibile la soare, tocmai de aceea se recomanda se se aplice lotiune cu protectie solara si ochelari de soare.


CANCERUL DE PIELE LA NIVEL GLOBAL


Numarul de pacienti diagnosticati cu cancer de piele este in crestere la nivel global.
Sa iti protejezi pielea nu este doar o chestiune de frumusete, dar mai ales ceva ce tine de sanatatea ta. Stratul de ozon este un strat natural format din trei molecule de oxigen deasupra atmosferei planetei Pamant, care ajuta sa devieze razele UV sa nu mai bombardeze Pamantul cu radiatii la o intensitate prea mare.
Odată cu apariția clorofluorocarburilor (CFC) și a altor produse chimice industriale, acest strat protector s-a subtiat și suntem expuși la raze ultraviolete, care sunt mai nocive decat oricand.
În ultimii ani, mai multe studii realizate pe animale au aratat
că consumul de acizi grași omega-3 (EPA) oferă un efect de protecție
împotriva radiațiilor ultraviolete cauzatoare de arsuri solare severe.
Arsurile severe provocate de soare duc la mutatii celulare cutanate și leziuni ale
pielii. Deși nu se știe exact care sunt mecanismele responsabile de protecția pielii împotriva daunelor produse de radiațiile ultraviolete la nivel de ADN la oameni sau animale, au fost propuse mai multe mecanisme:
• Ar putea fi o degradare severa a celulelor imunitare care repara pielea deteriorata?
• Radiațiile UV dăunează ADN-ului celulelor pielii, cauzându-le mutații?
• Este o combinație de mai mulți factori, inclusiv distrugere prin oxidare?


Grupul care a folosit suplimente cu Omega3 a avut o crestere cu 800% de Omega3 in sangele circulant.


STUDIILE ARATA CA ACIZII GRASI OMEGA 3 PROTEJEAZA PIELEA DE RADIATIILE UV


Un studiu dublu orb a fost realizat pe 42 de participanti sanatosi la care li s-a recomandat sa ia 4 grame de acizi grasi omega 3 purificati polinesaturati sau oricare alt tip de acizi grasi oleici monosaturati pentru o perioada de 3 luni.
Grupul care a folosit suplimente cu Omega3 a avut o crestere de 800% in cantitatea de omega 3 din sange. Sensibilitatea fata de arsurile solare a fost redusa prin administrarea de Omega3, dar nu si de acid oleic.
Atunci cand pielea  subiectilor a fost expusa la radiatii ultraviolete, s-au evidentiat mai multe masuratori de distrugere severa a pielii.
Markerii de arsuri la nivel de piele au fost redusi semnificativ la grupul care a a luat suplimente cu Omega 3 vs. grupul care a folosit doar acid oleic.
Acizii grasi Omega 3 au ajutat la reducerea arsurilor la nivel de piele cauzate de expunerea la radiatii ultraviolete puternice. Autorii au concluzionat ca au fost mai putine arsuri la nivel de ADN in celulele pielii. Specialistii care au coordonat studiul au concluzionat ca un consum regulat de acid eicosapentenoic (Omega 3) va poate proteja impotriva deteriorarii acute provocate de radiatiile ultraviolete, resimtite pana la nivel de gene responsabile de deteriorarea severa a pielii si care duce la mutatii si leziuni ale acesteia.


DOVEZI PERTINENTE DESPRE CUM CONSUMUL DE OMEGA 3 REDUCE RISCUL DE DEGENERARE MACULARA

Degenerarea maculara a varstnicului este o boala care afecteaza retina, care se deterioreaza si nu mai poate capta corespunzator imaginile din mediul inconjurator, ducand la pierderea vederii.
Daca nu este tratata, poate duce la orbire. Se crede ca expunerea solara exagerata de-a lungul anilor poate produce degenerarea maculara. Acest proces se numeste foto-oxidare. Pentru a va proteja ochii, reduceti expunerea directa la soare.


Cateva studii au fost realizate in diverse parti ale lumii pentru a afla care sunt nutrientii care ajuta la reducerea riscului aparitiei degenerarii maculare.
Un alt studiu coordonat de Eye Disease Case Control Study (Statele Unite ale Americii) a demonstrat ca exista o legatura dintre consumul mare de acizi grasi Omega 3 si un risc scazut de degenerare maculara printre indivizii cu dieta scazuta in acid linoleic.  Un alt studiu, de data asta, desfasurat in Australia, a demonstrat eficacitatea acizilor grasi Omega 3 in aceasta afectiune in stadiu avansat pe subiectii care au consumat o cantitate mare de acizi grasi Omega 3.


Unul dintre cele mai mari studii conduse de Federal Government’s National Eye Institute pe 3 600 de participanti si a fost denumit AREDS-  Age-Related Eye Disease Study a descoperit faptul ca un consum ridicat de antioxidanti si zinc poate reduce riscul aparitiei degenerarii macularii cu 25%.  
A fost dovedit faptul ca un consum ridicat de vitamina C, vitamina E, zinc si o diet ridicata in pigmenti antioxidanti pot juca un rol important in a-i ajuta sa-si pastreze vederea pe oamenii care prezinta risc de a dezvolta degenerare maculara.
Cealalta descoperire surprinzatoare a fost ca participantii la studiu care au avut cel mai mare consum de acizi grasi Omega 3 au cele mai mici sanse sa dezvolte degenerare maculara neovasculara. In orice caz, nu exista nu exista nici o cale sigura de a preveni aceasta boala grava, insa cu siguranta se poate reduce gravitatea ei sau o poate intarzia.



CUM SA IMBUNATATESTI SANATATEA PIELII SI A OCHILOR


  1. Porta haine care sa reduca si/sau sa limiteze expunerea directa la soare. Protejati-va ochii de la expunerea directa la soare prin purtarea ochelarilor si  a palariilor mari.
  2. Mancati alimente bogate in fructe proaspete si legume cu frunze verzi, cum ar fi spanac, varza etc care sunt bogate in luteina si zeaxantina, care sunt cheia sanatatii ochilor.
  3. Suplimentati-va dieta cu IMMUNE+++. Vitamina C continuta in are are cu 200% mai multa bio-disponibilitate si ramane de doua ori mai mult in fluxul sanguin decat formula clasica de vitamina C. Immune+++ mai are alte avantaje, cum ar bioflavonoidele si antioxidantii din fructele de padure, din camu camu si fructul de rodie, care imbogateste activitatea antioxidanta a vitaminei C. Beta-glucanul dintr-un mix puternic de ciuperci este studiat pentru numeroasele functii restauratoare.
  4. Luati OMEGA+++ zilnic pentru ca s-a dovedit ca poate reduce riscul problemelor de ochi legate de degenerarea maculara.
Suplimentarea cu Omega+++ va va asigura din punct de vedere nutritional sprijin pentru sanatatea pielii si a ochilor. Studiile arata ca un consum echivalent de 1.5-3.0 grame de EPA si DHA continut in 3-4 capsule de Omega+++ ridica nivelul de Omega 3 din sange. Trebuie sa folosim suficient Omega3 pentru a pune in functiune numeroasele beneficii pentru sanatate. Suplimentul alimentar Omega+++ al companiei LifePharm contine vitamina K, care ajuta la dizolvarea cheagurilor de sange si de asemenea, aduce un suport pentru sanatatea inimii. Omega+++ contine de asemenea formula patentata de extract de ou de gaina fertilizat impreuna cu Coenzima Q10 cu eliberare prelungita,intr-o formula inalt bio-disponibila. Mitocondriile reprezinta laboratorul energetic pentru celula si ele depind de Coenzima Q10 pentru a functiona optim. traducerea si adaptarea: Roxana Cutureanu (0751021484) si Flavia Sofron (0744784453)

Comentarii